Czerwona kapusta na ciepło
Przepis na czerwoną kapustę na ciepło
Składniki:
1 mała kapusta
2 jabłka
sok z 1 cytryny
ziele angielskie, liście laurowe (opcjonalnie)
pieprz do smaku
sól (dla dorosłych)
Wykonanie:
Kapustę myjemy, kroimy na pół i szatkujemy. Następnie wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ziele i lście laurowe (opcjonalnie) i gotujemy około 20 minut (mieszamy w trakcie gotowania). Po tym czasie wodę odlewamy, dodajemy starte na średnich oczkach jabłka i sok z cytryny. Dusimy jeszcze kilka minut z masłem lub oliwą, przyprawiamy pieprzem.
Smacznego!
Zdrowiej, bo...
Wskazówki
Kapustę możesz gotować z zielem angielskim i liściem laurowym. Dorośli mogą sobie posolić kapustę po ugotowaniu (na talerzu).
Zapisz się na listę osób zainteresowanych.
Menu dla dzieci BLW – co Lila jadła? 15
Menu dla dzieci BLW i całej rodziny. Porady i inspiracje.Jak zrobić placki? Jak zrobić cukinię faszerowaną mięsem? Jak zrobić zdrowe ciasto z cukinii? Czym Lila pomalowała paznokcie?
Zdrowe przepisy dla dzieci BLW 14 – co Lila jadła?
Zdrowe przepisy dla dzieci BLW i całej rodziny. Z tego wpisu dowiesz się: Jak zrobić pyszną sałatkę z awokado dla dzieci BLW? O jakie warzywo z zupy Lila prosiła najbardziej? Co zabraliśmy ze sobą na piknik?
Zdrowe przepisy dla dzieci BLW – co Lila jadła? 13
Jak zrobić pyszne placki na jogurcie naturalnym – idealne dla dzieci BLW? Jak zrobić placki z cukinią i kukurydzą? Dlaczego Lila nie jadła podwieczorku? Jak wygląda nasz domowy hamburger? czyli slow food dla dzieci.