Czerwona kapusta na ciepło
Przepis na czerwoną kapustę na ciepło
Składniki:
1 mała kapusta
2 jabłka
sok z 1 cytryny
ziele angielskie, liście laurowe (opcjonalnie)
pieprz do smaku
sól (dla dorosłych)
Wykonanie:
Kapustę myjemy, kroimy na pół i szatkujemy. Następnie wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ziele i lście laurowe (opcjonalnie) i gotujemy około 20 minut (mieszamy w trakcie gotowania). Po tym czasie wodę odlewamy, dodajemy starte na średnich oczkach jabłka i sok z cytryny. Dusimy jeszcze kilka minut z masłem lub oliwą, przyprawiamy pieprzem.
Smacznego!
Zdrowiej, bo...
Wskazówki
Kapustę możesz gotować z zielem angielskim i liściem laurowym. Dorośli mogą sobie posolić kapustę po ugotowaniu (na talerzu).
Zapisz się na listę osób zainteresowanych.
Zdrowe przepisy dla dzieci BLW – co Lila jadła? 12
Zdrowe przepisy dla dzieci BLW, inspiracje i porady. Z tego wpisu dowiesz się: Jak zrobić jajecznicę z pomidorami dla dziecka BLW? Jak zrobić zupę z klopsikami? Na jakim mleku zrobiłam naleśniki? Jak zrobić domowy budyń czekoladowy dla dzieci?
Zdrowe przepisy dla dzieci BLW – co Lila jadła? 11
Zdrowe przepisy dla dzieci BLW + porady i inspiracje. Z tego wpisu dowiesz się: Jak zrobić owsiankę? Na jakim mleku zrobiłam muffinki drożdżowe? Jakie jest ulubione warzywo Liliany? Z jakich warzyw zrobiliśmy sok?
Co Lila jadła w środę? 10 -zdrowe przepisy dla dzieci BLW
Jakie warzywa rosną w naszym ogródku? Jaki jogurt wybrać dla dziecka? Jak zrobić obiad w kilka minut? Jaki zrobić rogaliki a’la 7 days? Jak zrobić kolację dla dzieci w kilka minut?