Czerwona kapusta na ciepło
Przepis na czerwoną kapustę na ciepło
Składniki:
1 mała kapusta
2 jabłka
sok z 1 cytryny
ziele angielskie, liście laurowe (opcjonalnie)
pieprz do smaku
sól (dla dorosłych)
Wykonanie:
Kapustę myjemy, kroimy na pół i szatkujemy. Następnie wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ziele i lście laurowe (opcjonalnie) i gotujemy około 20 minut (mieszamy w trakcie gotowania). Po tym czasie wodę odlewamy, dodajemy starte na średnich oczkach jabłka i sok z cytryny. Dusimy jeszcze kilka minut z masłem lub oliwą, przyprawiamy pieprzem.
Smacznego!
Zdrowiej, bo...
Wskazówki
Kapustę możesz gotować z zielem angielskim i liściem laurowym. Dorośli mogą sobie posolić kapustę po ugotowaniu (na talerzu).
Zapisz się na listę osób zainteresowanych.
Zdrowe przepisy dla dzieci BLW – co Lila jadła? 9
Jak zrobić domowe almette? Co Lila mówi szpakom, które grasują na drzewie? Jak przygotować danie z ryżem? Jak zrobić zdrowe ciastka dla dzieci bez dodatku cukru? BLW Jak zrobić omlet ze szpinakiem BLW?
Zdrowe przepisy dla dzieci BLW – Co Lila jadła? 8
Jak zrobić domową nutellę dla dziecka? Jaką zachciankę miała Lila? Jak zrobić domowe lody? Zdrowe przepisy dla dzieci BLW, inspiracje i porady :0 Zajrzyj koniecznie!
Przepisy BLW – co Lila jadła? 7
Przepisy dla dzieci BLW, porady i inspiracje. Z tego wpisu dowiesz się: Jak zrobić owsiankę i przy okazji zaskoczyć swoje dziecko? 🙂