Czerwona kapusta na ciepło
Przepis na czerwoną kapustę na ciepło
Składniki:
1 mała kapusta
2 jabłka
sok z 1 cytryny
ziele angielskie, liście laurowe (opcjonalnie)
pieprz do smaku
sól (dla dorosłych)
Wykonanie:
Kapustę myjemy, kroimy na pół i szatkujemy. Następnie wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ziele i lście laurowe (opcjonalnie) i gotujemy około 20 minut (mieszamy w trakcie gotowania). Po tym czasie wodę odlewamy, dodajemy starte na średnich oczkach jabłka i sok z cytryny. Dusimy jeszcze kilka minut z masłem lub oliwą, przyprawiamy pieprzem.
Smacznego!
Zdrowiej, bo...
Wskazówki
Kapustę możesz gotować z zielem angielskim i liściem laurowym. Dorośli mogą sobie posolić kapustę po ugotowaniu (na talerzu).
Zapisz się na listę osób zainteresowanych.
Przepisy dla dzieci BLW – co Lila jadła? 6
Przepisy dla dzieci, porady i inspiracje. Z tego wpisu dowiesz się: Jak zrobiłam placki i dlaczego nie załapałam się na ani jednego? Z czym ugotować zupę rybną? Co dobrego ugotować dziecku na obiad? Jak zrobić kulki mocy w kilka minut?
Przepisy dla dzieci BLW – Co Lila jadła? 4
Przepisy dla dzieci BLW 4 Zobacz, co jadła moja córka i zainspiruj się! Lilia ma już 2 lata i 7 miesięcy – jest Małym Smakoszem. Jeśli jesteś po raz pierwszy, przed przeczytaniem tego wpisu, proszę zapoznaj się z postem Żywienie dziecka – kształtujmy dobre nawyki –...
Jadłospis dla dziecka – co Lila jadła w środę? 3
Jadłospis dla dziecka Co Lila jadła w środę? 3 – to już trzeci wpis z kulinarnymi inspiracjami. Ciekawa jestem, co tym razem Cię zainspiruje – napisz mi o tym w komentarzu poniżej. Jeśli skorzystasz z mojego menu to pochwal się koniecznie! Prześlij zdjęcie na maila...