Domowy murzynek
Nowa wersja – zdrowsze ciasto
Domowy murzynek – przepis na banalnie proste ciasto
Składniki
3 banany
jajko
130 ml mleka (u mnie domowe owsiane)
3 łyżki oleju kokosowego
80 g mąki gryczanej
1 łyżeczka sody
2 łyżki dżemu z czarnej porzeczki (100 % owoców bez dodatku cukru)
2 łyżki kakao
Wykonanie
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Dajcie znać czy skusicie się na domowego murzynka 
Menu BLW – co Lila jadła?
Przepisy BLW – co Lila jadła? 22
Jak można podać naleśniki dla dziecka BLW? Co tym razem dodałam Lilce do jogurtu naturalnego, bo gotowych “o smaku owocowym” nie kupujemy. Kto zrobił nam pyszne drugie danie? Jak zrobić domowego hamburgera? – czyli slow food dla dziecka BLW.
Zdrowe przepisy dla dzieci BLW – co Lila jadła? 21
Jeśli tutaj wejdziesz, to dowiesz się: Jaki jest nasz śniadaniowy pewniak. Jak smakuje melon galia. Jak zrobić zupę ziemniaczaną dla dzieci BLW. Jak zrobić tosty francuskie dla dziecka BLW?
Co Lila jadła w środę? 19 przepisy dla dzieci BLW 19
Jak zrobić naleśniki w kształcie misia? Jaki jogurt dla dziecka wybrać? Jakie warzywa ukryłam w zupie brokułowej z cukinią? Jaki obiad ugotować dla dziecka BLW w 15 minut? Jak zrobić ciastka marchewkowe dla dzieci BLW? Jak zrobić frytki, które są idealne dla dziecka startującego z BLW?