Pudding z tapioki
Pudding z tapioki – brzmi trochę dziwnie, prawda? Wygląd również dziwny, bo małe kuleczki przypominają styropian. Sama tapioka w smaku też szczególnie nie zachwyca, ale jak ugotujesz ją w mleku lub napoju roślinnym, dodasz ulubione owoce / dodatki, to naprawdę stworzysz pyszny deser.
Pudding z tapioki
Składniki
- 1/3 szklanki tapioki
- 300 ml mleka (lub napoju roślinnego)
- syrop klonowy (opcjonalnie-do smaku)
- dowolne owoce
Wykonanie
- Do garnka wrzucamy kuleczki, wlewamy wybrany płyn i gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszamy i pilnujemy, aby nie przypalić garnka. Jeśli jest taka potrzeba to dolewamy mleko. Gotujemy około 15 minut. Gotowy pudding przekładamy do miseczek, polewamy syropem klonowym (opcjonalnie) i podajemy z owocami.
Wskazówki
Przepisy dla dzieci BLW – co Lila jadła? 33
Z tego wpisu dowiesz się: Jakie jest najlepsze śniadanie? czyli pewniak mojej córki. Jak zrobić domowe monte bez cukru dla dzieci? Jak zrobić jaglane kulki z jarmużem? – idealne dla dzieci przy BLW. Jak zrobić tagliatelle? – super pomysł na kolację. Zapraszam po inspiracje dla całej rodziny.
Przepisy dla dzieci BLW – co Lila jadła? 32
Przepisy dla dzieci BLW i całej rodziny, bo nie musisz gotować specjalnego obiadu dla malucha! Z tego wpisu dowiesz się: Jak zrobić hummus marchewkowy.
Z czym podać jogurt naturalny i jaki wybrać. Czym zagęścić sos. Jak zrobić domowe batoniki bez dodatku cukru rafinowanego. Jak podać kolację dla dziecka BLW.
Zdrowe przepisy dla dzieci BLW – co Lila jadła? 31
Przepisy dla dzieci BLW i całej rodziny. Porady i inspiracje. Jak ugotować płatki jęczmienne? Z czego zrobiłyśmy zielony sok? Jak zrobić makaron ze szpinakiem dla dzieci BLW? Jak zrobić zdrową – domową czekoladę dla dzieci Co Lila zrobiła sobie na kolację?