Sos czosnkowy z kukurydzą

Sos czosnkowy z kukurydzą

Sos czosnkowy z kukurydzą

Lady Och Mistrzyni
Sos czosnkowy z kukurydzą to nasz HIT. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, kolacji, grilla. Możesz go zaproponować do mixu sałat, kapusty pekińskiej czy razem z mięsem.  Sprawdź przepis na uniwersalny sos czosnkowy z kukurydzą.

Składniki
 

  • 300 ml jogurtu naturalnego lub greckiego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 mały pęczek koperku (opcjonalnie)
  • 150 g kukurydzy
  • szczypta pieprzu
  • sól (dla dorosłych)

Wykonanie

  • Czosnek przeciskamy przez praskę. Do miski wrzucamy jogurt, dodajemy czosnek, pieprz, koperek i kukurydzę. Całość mieszamy.

Wskazówki

Wrzuć koperek do miseczki i zaproponuj dziecku, aby samo sobie posypało, wtedy może się skusi na zielony dodatek. 
Odłóż porcję dla dziecka – wersję dla dorosłych możesz posolić.
kolacja,obiad
jogurt,kukurydza,sos
sos czosnkowy z kukurydzą
Menu dla dzieci BLW – co Lila jadła? 47

Menu dla dzieci BLW – co Lila jadła? 47

Jak zrobić czekoladowe placuszki ? – idealne na BLW. Jak zrobić kotlety rybne, które zachwycą smakiem dziecko i dorosłych? Przepis polecany dla dzieci BLW. Jakie ciasto okazało się hitem ostatniego tygodnia? Będziesz zaskoczona jednym składnikiem i tym, że jest pyszne BEZ dodatku cukru rafinowanego. Jak zrobić cukinię faszerowaną kaszą jaglaną? Tego wszystkiego dowiesz się w tym wpisie. Zapraszam po zdrowe przepisy dla dzieci i całej rodziny.

Menu dla dziecka BLW – co Lila jadła? 46

Menu dla dziecka BLW – co Lila jadła? 46

Zobacz menu na cały dzień. Znajdziesz tutaj odpowiedzi na pytania:
Jak zrobić wartościowy i pyszny budyń dla dziecka.
Jak zrobić tradycyjne kluski w trzech kolorach. Żaden maluch się im nie oprze. Świetne przy karmieniu BLW.
Jaki kisiel Lila zajadała ze smakiem.
Co podać na kolację zamiast chleba.

Menu BLW – co Lila jadła? 45

Menu BLW – co Lila jadła? 45

Z tego wpisu dowiesz się: jak zrobić niezwykłą jajecznicę z różnymi dodatkami? co wybieramy zamiast gotowych jogurtów owocowych? jakie burgery zrobiliśmy z kaszy jaglanej? czy posmakowały Lilianie szparagi przy pierwszym podejściu? Zapraszam po kulinarne inspiracje BLW.