Sos czosnkowy z kukurydzą
Sos czosnkowy z kukurydzą
Składniki
- 300 ml jogurtu naturalnego lub greckiego
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 mały pęczek koperku (opcjonalnie)
- 150 g kukurydzy
- szczypta pieprzu
- sól (dla dorosłych)
Wykonanie
- Czosnek przeciskamy przez praskę. Do miski wrzucamy jogurt, dodajemy czosnek, pieprz, koperek i kukurydzę. Całość mieszamy.
Wskazówki
Przepisy dla dzieci BLW – co Lila jadła? 33
Z tego wpisu dowiesz się: Jakie jest najlepsze śniadanie? czyli pewniak mojej córki. Jak zrobić domowe monte bez cukru dla dzieci? Jak zrobić jaglane kulki z jarmużem? – idealne dla dzieci przy BLW. Jak zrobić tagliatelle? – super pomysł na kolację. Zapraszam po inspiracje dla całej rodziny.
Przepisy dla dzieci BLW – co Lila jadła? 32
Przepisy dla dzieci BLW i całej rodziny, bo nie musisz gotować specjalnego obiadu dla malucha! Z tego wpisu dowiesz się: Jak zrobić hummus marchewkowy.
Z czym podać jogurt naturalny i jaki wybrać. Czym zagęścić sos. Jak zrobić domowe batoniki bez dodatku cukru rafinowanego. Jak podać kolację dla dziecka BLW.
Zdrowe przepisy dla dzieci BLW – co Lila jadła? 31
Przepisy dla dzieci BLW i całej rodziny. Porady i inspiracje. Jak ugotować płatki jęczmienne? Z czego zrobiłyśmy zielony sok? Jak zrobić makaron ze szpinakiem dla dzieci BLW? Jak zrobić zdrową – domową czekoladę dla dzieci Co Lila zrobiła sobie na kolację?