Sos czosnkowy z kukurydzą
Sos czosnkowy z kukurydzą
Składniki
- 300 ml jogurtu naturalnego lub greckiego
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 mały pęczek koperku (opcjonalnie)
- 150 g kukurydzy
- szczypta pieprzu
- sól (dla dorosłych)
Wykonanie
- Czosnek przeciskamy przez praskę. Do miski wrzucamy jogurt, dodajemy czosnek, pieprz, koperek i kukurydzę. Całość mieszamy.
Wskazówki
Świąteczne menu dla dziecka BLW
Świąteczne menu dla dziecka Świąteczne kulinarne wyzwania? Challenge accepted 🎄💪 Nie da się ukryć, że dania takie jak smażone ryby, barszcz z grzybami, pierogi z kapustą i grzybami, sałatki z dużą ilością majonezu nie są odpowiednie dla małych dzieci. Grzyby leśne w...
Przepisy dla dzieci – co Lila jadła? 30
Przepisy dla dzieci BLW, porady i inspiracje. Z tego wpisu dowiesz się: Jak zrobić śniadanie w kształcie motyla? 😉 Jaki jogurt dla dziecka kupić? Jak zrobić pyszny obiad dla całej rodziny? – czyli frytki dla dziecka BLW. Jak zrobić domowy budyń waniliowy?
Co Lila jadła w środę? 29 jadłospis dla dzieci BLW 29
Zobacz jadłospis dla dzieci BLW i dowiedz się: Jak zrobić pyszny omlet ze szpinakiem dla dziecka BLW. Jaka kasza wylądowała w zupie ziemniaczanej i dlaczego. Z czego są zrobione naleśniki pieguski.