Sos czosnkowy z kukurydzą
Sos czosnkowy z kukurydzą
Składniki
- 300 ml jogurtu naturalnego lub greckiego
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 mały pęczek koperku (opcjonalnie)
- 150 g kukurydzy
- szczypta pieprzu
- sól (dla dorosłych)
Wykonanie
- Czosnek przeciskamy przez praskę. Do miski wrzucamy jogurt, dodajemy czosnek, pieprz, koperek i kukurydzę. Całość mieszamy.
Wskazówki
Przepisy BLW dla dzieci – co Lila jadła? 28
Co Lila jadła w środę? Przepisy BLW dla dzieci. Z tego wpisu dowiesz się: Co Lila jadła na śniadanie, obiad i kolację. Na jakim wywarze gotuję zupy. Jak zrobić Myszkę Miki na obiad. Jak zrobić kakao dla dzieci bez dodatku cukru rafinowanego. Jaką kolację zrobiła sobie Lila – sama 😀 Musisz to zobaczyć!
Przepisy dla dzieci – co Lila jadła? 27
Przepisy dla dzieci, inspiracje i porady. Z tego wpisu dowiesz się: Czym Lilka nasyciła się po uszy? Jak zrobić zupę z brokułami dla dziecka BLW? Jak upiec płatki owsiane z owocami?
Przepisy BLW – co Lila jadła? 26
Przepisy BLW 26. Z tego wpisu dowiesz się: Dlaczego warto podawać dzieciom pyłek pszczeli ? Jak zrobić kluski w kolorze różowym? Czym faszerować cukinię? Zobacz co Lila jadła i zaplanuj swoje menu.