Sos czosnkowy z kukurydzą
Sos czosnkowy z kukurydzą
Składniki
- 300 ml jogurtu naturalnego lub greckiego
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 mały pęczek koperku (opcjonalnie)
- 150 g kukurydzy
- szczypta pieprzu
- sól (dla dorosłych)
Wykonanie
- Czosnek przeciskamy przez praskę. Do miski wrzucamy jogurt, dodajemy czosnek, pieprz, koperek i kukurydzę. Całość mieszamy.
Wskazówki
Zdrowe przepisy dla dzieci BLW – co Lila jadła? 25
Zdrowe przepisy dla dzieci BLW i całej rodziny. Z tego wpisu dowiesz się: Jak zrobić dziecku owsiankę ? Jak zrobić zupę w kilka minut (wersja dla zapracowanych)?
Jak zrobić obiad w 10 minut? Jak zrobić zdrowy deser dla dziecka bez dodatku cukru rafinowanego? Jak zrobić twaróg na kolację?
Przepisy dla dzieci BLW – co Lila jadła? 24
Przepisy dla dzieci BLW. Tutaj dowiesz się: Jak zrobić omlet dla dziecka BLW. Jak zmienić tradycyjny obiad na coś “lżejszego” dla dziecka BLW. Jak zrobić ciastka dla dziecka BLW bez dodatku cukru. Jak zrobić “pierwsze ciasteczka” dla dziecka.
Menu dla dzieci BLW – co Lila jadła? 23
Menu dla dzieci BLW: Jak zrobic omlet z pomidorami dla dziecka BLW? Jak zrobić zdrowsze monte dla dzieci? Co zrobić z ziemniaków, które zostały z obiadu? Z czym kiedyś jadłam knedle ze śliwkami, a z czym jemy teraz? Zapraszam po inspiracje.