Sos czosnkowy z kukurydzą
Sos czosnkowy z kukurydzą
Składniki
- 300 ml jogurtu naturalnego lub greckiego
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 mały pęczek koperku (opcjonalnie)
- 150 g kukurydzy
- szczypta pieprzu
- sól (dla dorosłych)
Wykonanie
- Czosnek przeciskamy przez praskę. Do miski wrzucamy jogurt, dodajemy czosnek, pieprz, koperek i kukurydzę. Całość mieszamy.
Wskazówki
Co Lila jadła w środę? 19 przepisy dla dzieci BLW 19
Jak zrobić naleśniki w kształcie misia? Jaki jogurt dla dziecka wybrać? Jakie warzywa ukryłam w zupie brokułowej z cukinią? Jaki obiad ugotować dla dziecka BLW w 15 minut? Jak zrobić ciastka marchewkowe dla dzieci BLW? Jak zrobić frytki, które są idealne dla dziecka startującego z BLW?
Przepisy BLW 18 – co Lila jadła?
Kto spełnia tysiąc życzeń Lili, kiedy ja przygotowuję śniadanie? Jak zrobić pyszne i chrupiące gofry dla dzieci BLW? Jaką zupę zażyczyła sobie Liliana? Którą kaszę kupiłam po raz pierwszy?
Zdrowe przepisy dla dzieci BLW – co Lila jadła? 16
Jak zrobić pyszną owsiankę dla dziecka BLW? Jak zrobić omlet czekoladowy dla dzieci BLW? Na jakim wywarze gotuję 99% zup? Jak zrobić szybka kolację (bez chleba)? Zobacz moje zdrowe inspiracje kulinarne.