Sos czosnkowy z kukurydzą
Sos czosnkowy z kukurydzą
Składniki
- 300 ml jogurtu naturalnego lub greckiego
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 mały pęczek koperku (opcjonalnie)
- 150 g kukurydzy
- szczypta pieprzu
- sól (dla dorosłych)
Wykonanie
- Czosnek przeciskamy przez praskę. Do miski wrzucamy jogurt, dodajemy czosnek, pieprz, koperek i kukurydzę. Całość mieszamy.
Wskazówki
Przepisy dla dzieci BLW – co Lila jadła? 6
Przepisy dla dzieci, porady i inspiracje. Z tego wpisu dowiesz się: Jak zrobiłam placki i dlaczego nie załapałam się na ani jednego? Z czym ugotować zupę rybną? Co dobrego ugotować dziecku na obiad? Jak zrobić kulki mocy w kilka minut?
Przepisy dla dzieci BLW – Co Lila jadła? 4
Przepisy dla dzieci BLW 4 Zobacz, co jadła moja córka i zainspiruj się! Lilia ma już 2 lata i 7 miesięcy – jest Małym Smakoszem. Jeśli jesteś po raz pierwszy, przed przeczytaniem tego wpisu, proszę zapoznaj się z postem Żywienie dziecka – kształtujmy dobre nawyki –...
Jadłospis dla dziecka – co Lila jadła w środę? 3
Jadłospis dla dziecka Co Lila jadła w środę? 3 – to już trzeci wpis z kulinarnymi inspiracjami. Ciekawa jestem, co tym razem Cię zainspiruje – napisz mi o tym w komentarzu poniżej. Jeśli skorzystasz z mojego menu to pochwal się koniecznie! Prześlij zdjęcie na maila...