Domowy murzynek
Nowa wersja – zdrowsze ciasto
Domowy murzynek – przepis na banalnie proste ciasto
Składniki
3 banany
jajko
130 ml mleka (u mnie domowe owsiane)
3 łyżki oleju kokosowego
80 g mąki gryczanej
1 łyżeczka sody
2 łyżki dżemu z czarnej porzeczki (100 % owoców bez dodatku cukru)
2 łyżki kakao
Wykonanie
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Dajcie znać czy skusicie się na domowego murzynka 
Menu BLW – co Lila jadła?
Zdrowe przepisy dla dzieci BLW – co Lila jadła? 13
Jak zrobić pyszne placki na jogurcie naturalnym – idealne dla dzieci BLW? Jak zrobić placki z cukinią i kukurydzą? Dlaczego Lila nie jadła podwieczorku? Jak wygląda nasz domowy hamburger? czyli slow food dla dzieci.
Zdrowe przepisy dla dzieci BLW – co Lila jadła? 12
Zdrowe przepisy dla dzieci BLW, inspiracje i porady. Z tego wpisu dowiesz się: Jak zrobić jajecznicę z pomidorami dla dziecka BLW? Jak zrobić zupę z klopsikami? Na jakim mleku zrobiłam naleśniki? Jak zrobić domowy budyń czekoladowy dla dzieci?
Co Lila jadła w środę? 10 -zdrowe przepisy dla dzieci BLW
Jakie warzywa rosną w naszym ogródku? Jaki jogurt wybrać dla dziecka? Jak zrobić obiad w kilka minut? Jaki zrobić rogaliki a’la 7 days? Jak zrobić kolację dla dzieci w kilka minut?