Śliwki pod owsianą kruszonką
Śliwki pod owsianą kruszonką to bardzo prosty deser, który nie wymaga magicznych składników. Wystarczą śliwki lub inne owoce – możesz wykorzystać brzoskwinie, jabłka lub porzeczki. Owoce smakują na ciepło jak i na zimno. Całość możesz podać z jogurtem naturalnym lub z lodami.
Przepis na śliwki pod owsianą kruszonką
Składniki
około 1 kg śliwek (ilość zależy od wielkości naczynia)
3/4 szklanki płatków owsianych górskich
2 łyżki masła
kilka daktyli (opcjonalnie)
wiórki kokosowe (2 łyżki)
garść orzechów (opcjonalnie)
Wykonanie
Śliwki myjemy, przekrawamy na pół i wyciągamy pestki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego (wcześniej smarujemy naczynie masłem). Płatki owsiane miksujemy w blenderze z masłem, wiórkami, orzechami i namoczonymi wcześniej daktylami. Tak przygotowaną kruszonkę nakładamy na śliwki. Pieczemy w 180 stopniach około 25 minut. Smacznego!
możesz dodać kawałki gorzkiej czekolady
możesz podać z jogurtem naturalnym
do śliwek możesz dorzucić inne owoce np. brzoskwinie.
Domowe słodycze
Domowy kopiec kreta
Domowy kopiec kreta bez dodatku cukru rafinowanego. Smaczne ciacho, które może być również tortem urodzinowym. Idealne dla dzieci.
Słodkie przekąski na spacer – jakie wybrać?
Słodkie przekąski na spacer. Co zabrać do jedzenia, aby w trakcie podróży nie skusić się i nie kupić niezdrowego wafelka w sklepie? Idealna przekąska powinna być zdrowa, mała i pożywna. Dzieciaki uwielbiają słodkie przekąski - nie da się ukryć, ale kto powiedział, że...
Lody i owocowy potwór
Lody i owocowy potwór to dwa smaczne desery dla dzieci. Must have każdego letniego kinder party! Ten potwór zrobi furorę. Efekt „wow” gwarantowany!
Co Lila jadła?
Nie znaleziono żadnych wyników
Nie znaleziono szukanej strony. Proszę spróbować innej definicji wyszukiwania lub zlokalizować wpis przy użyciu nawigacji powyżej.